Les 13: kan ‘word’ in een zin met ‘ik’ een t krijgen?

Don Quichot trekt ten strijde!

Vandaag kreeg ik deze mail:

“We zijn via Google bij jouw site uitgekomen. We weten dat je geld vraagt voor je diensten, maar we hopen dat je voor ons een uitzondering wilt maken. We hebben namelijk 1 vraagje over hoe we iets correct kunnen schrijven. Het is namelijk een zin uit een gedichtje voor ons geboortekaartje. Wij waren altijd in de veronderstelling dat wanneer er ‘ik’ in een zin staat, je er nooit een ’t’ achter moet zetten. Nu hebben we dit gedichtje van het internet gehaald en de onderstaande zin stond dus zo geschreven.

Papa en Mama zullen wel veel gapen, want vanaf nu beslis ik tot hoe laat er wordt uitgeslapen.

Nu gaan we steeds meer twijfelen en willen graag weten of dat de bovenstaande zin correct is. Als je ons daarmee kan helpen dan zouden we je heel dankbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Joost & Angela”

Wie deze mensen heeft wijsgemaakt dat er geen t achter mag als er ‘ik’ in een zin staat, snapt er zelf niks van. Wat een onzin. Ik heb teruggeschreven dat er in dit geval weldegelijk ‘wordt’ hoort te staan; het hoort niet bij ‘ik’. Sjonge jonge. No charge.

Wat ik van het gedichtje vond, werd me trouwens niet gevraagd. Daar heb ik me dus ook niet over uitgelaten 😉

1 reactie op “Les 13: kan ‘word’ in een zin met ‘ik’ een t krijgen?”

  1. Remco Reiding schreef:

    Lijkt me ook, want anders krijg je de volgende zin: Papa en Mama zullen wel veel gapen, wan vanaf nu beslis ik to hoe laa er word uitgeslapen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *